Instagram

maanantai 5. lokakuuta 2015

BiliBali-hommia

Matkan sisällä toinen matka. Kokolailla siltä tuntui, kun torstai-aamuna heräsin jo kodilta tuntuvassa Shangri-La:ssa. Aamiaista nautittuani oli vuorossa autoajelu lentäkentälle ja kokemaan Malaysia Airlines. Tästä One World -jäsenestä ei minulla ollut aiempia kokemuksia, joten pelottomasti kyytiin ja kohti Balin Denpasaria Kuala Lumpurin kautta.


Qatarin jälkeen arvokkaasti ikääntynyt Boeing 737 -lentokone ei tuntunut alkuun lainkaan hohdokkaalta. Koska en ole käynyt Malesiassa en tiedä kuinka epäsiistiä porukkaa tämä sakki luontaisesti on, mutta joka paikka tässä koneessa oli vuorattu tummalla tomulla, jota oli kertynyt erikoisen paljon hattuhyllyihin, seinäpaneeleihin ja istuinten käsinojiin. Onni oli että heti koneeseen päästyäni sain käteeni kuuman pyyhkeen, joten sillä oli helppo viimeistellä paikallisen siivoojan jäljet. Tilaa eturivin matkustajille oli varattu kyllä valtvasti, mutta istuin jossa on vain enmmän pehmustetta ei oikein tarjoa kummoista matkustusmukavuutta.


Kuten Aasiassa matkustaneet tietävät on juomatuntemus täällä painottunut hieman eritavoin kuin Euroopassa ja siksipä täällä voi saada hyvinkin lämmintä valkoviiniä ja erittäin kylmää punaviiniä koolerissa. Tällä kertaa suupieleni sai hymyyn lentokonepäivällisen päätteeksi tilaamani XO-konjakki, joka sujuvasti tarjoiltiin minulle jäiden sekä sitruunaviipaleen kanssa ja vieläpä pitkästä lasista!


Ruoka oli syötävää ja sitä toden totta oli riittävästi. Lento Bangkokista Kuala Lumpuriin kestää suurin piirtein saman verrain kuin lento Helsingistä Rovaniemelle ja tämän lennon aikana eteen tuli kolmen ruokalajin tarjotin. Lennon vielä maassa ollessa sai pääruoan valita kolmesta vaihtoehdosta ja ruokajuomaksi tilattu valkoviini tuli sivupöydälle heti laskutelineiden irrottua kiitotiestä.


Törppöjä ihmisiä on kaikkialla maailmassa, mutta erityisen paljon niitä löytyi Kuala Lumpurin business -loungesta, joten kentällä notkuminen ei päässyt muodostumaan mitenkään nautittavaksi.


Olin tarkoituksella valinnut auringonpalvontaa varten resortin Nusa Duan -resotti-alueelta. Paikka ei pettänyt, mutta ei myöskään yllättänyt. The Luxury Collection Laguna oli juuri sellainen kuin odotinkin. Allas-alue, joka kiemurteli hotellin sisäpihalla, täyttäen kaikki väliköt ja sopet jotka olivat jääneet vapaiksi ravintoloilta ja baareilta. Ranta oli kaikin puolin mukava. Aurinkoa riitti siniseltä taivaalta ja jopa uusi vesikamera pääsi tositoimiin.


Enne paluuta oli vielä pyörähdettävä Seminyakissa, jossa moninasiet pienet kujat, baarit ja ravintolat täyttävät rantakadut. Alueen infrastruuktuuri saisi varmasti Helsingin julkisivulautakunnan jäseniltä tulemaan savun korvista.

Rakkautemme Malaysia Airlinesin kanssa sai kolhun heidän peruttuaan paluulentoni, jonka vuoksi Balin matkani supistui melkein puoleen suunnitellusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti